Tentoonstelling Nederland Golft!

Het Haags Historisch Museum staat deze zomer in het teken van golf.

Geplaatst op: 30 apr 2014

Nederland Golft!

Het Haags Historisch Museum staat deze zomer in het teken van golf.
Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de NGF biedt het museum in de tentoonstelling Nederland Golft! een overzicht van de golfsport in Nederland. Voor jong en oud, professional en amateur laat de tentoonstelling de sport door de jaren heen zien met schitterende kunstwerken van onder anderen Rembrandt, Avercamp en items van bekende golfers als Joost Luiten en Robert-Jan Derksen. 

De tentoonstelling wordt ingericht met bijzondere 17e-eeuwse schilderijen, prenten en tekeningen. Unieke historische foto’s en filmbeelden tonen de beginselen van het moderne golf in de 19e eeuw, terwijl hedendaagse golfsimulaties, voorwerpen en films laten zien hoe de sport zich heeft ontwikkeld. Bij het samenstellen van de tentoonstelling maakt het museum dankbaar gebruik van unieke particuliere verzamelingen. Ook geeft het British Golf Museum een groot aantal bijzondere voorwerpen in bruikleen.

Op vertoon van uw NGF-pas betaalt u slechts € 5,- entree per persoon (i.p.v. € 7,50). Met een Museumkaart heeft u gratis entree.

Wilt u de tentoonstelling met een groep bezoeken, bijvoorbeeld met uw club, dan biedt het museum verschillende extra mogelijkheden. Lees de bijlage voor meer informatie.
 

Tentoonstelling Nederland Golft!
Tentoonstelling Nederland Golft!