NNS slotdag 2017

Geplaatst op: 11 sep 2017

Op 23 augustus 2017 werd op de golfbaan de Hooge Graven bij Ommen de eindronde gespeeld van de Noord Nederlandse Senioren (NNS) competitie. Deze NNS competitie wordt in de maanden juli en augustus met drie verschillende poules, volgens het foursome best ball systeem gespeeld. In een poule spelen 7 golfclubs tegen elkaar. De deelnemers zijn heren senioren met een handicap > 18. Onze vereniging speelt al sinds de oprichting mee aan dit senioren toernooi, aanvankelijk met 1 team en na een paar jaar met 2 teams, resp. de Drentsche 1 en de Drentsche 2. Over de jaren zijn beide teams ook redelijk succesvol geweest: sinds onze deelname vanaf 2004 (?), won ons team 1 3x en ons team 2 ook 3x de Captains cup. Deze Captainscup wordt uitgereikt aan de winnaar van de eindstrijd tussen de 3 poule winnaars. Vorig jaar waren onze beide team poule winnaar, maar won Team 2 de cup.

Team De Drentsche 1 was in 2015 en 2016 ook poule winnaar, maar wist dit in de eindstrijd niet te verzilveren met de cup. Ook dit jaar werd ze voor de 3de achtereenvolgende keer dus poule winnaar en won zelfs alle 6 matches! Onze tweede team deed het iets minder met 4 gewonnen en 2 verloren matches.

De drie poule winnaars waren dit jaar naast de Drentsche 1, de Compagnie uit Veendam en team Exloo. Dit jaar wist ons team 1 de eindstrijd wel en duidelijk in haar voordeel te beslissen met 242 pnt, tegen de Compagnie met 207 pnt en Exloo 199 pnt.

Team de Drentsche 1:

Van links naar rechts: Roland Broos, Jans Oldengarm, Dik Edzes, Jan Boschloo, Jos Speekman, Jan Immenga, Wim de Groot en Henk de Kleine.

Het gerucht ging (maar kon niet worden hardgemaakt) dat ons team 2 de tegenstanders van team 1 hadden opgejut om vooral maar van ons te winnen. Nou een beetje kinnesinne hoort erbij, maar afgesproken is al dat we binnenkort nog eens gezellig met elkaar op onze eigen golfbaan het seizoen gaan afsluiten met een wedstrijd en een borrel.

De dag op Ommen werd met prachtig zomerweer en een gezellig buffet tijdens de prijs uitreiking afgesloten en daarbij opgeluisterd met onze Captain/performer Dik, drs P, Edzes met zijn Ommensdiep-lied.

Verder mag niet onvermeld blijven dat ons team 2 op deze dag ook heel goed heeft gepresteerd door in de stableford match met 111 deelnemers op nummer 3 en 5 te eindigen met resp. Rob Koedijk en Henk Spoelman (beiden hadden 36 punten).