Damesochtend

Organisatie

De organisatie en de verantwoordelijkheid voor de damesochtend ligt primair bij de damescommissie. De damescommissie is een sub-commissie van de wedstrijdcommissie en bestaat uit de volgende dames:

Trijnie Drent (voorzitter)    
Joke de Jong (penningmeester)    
Ria Woldring (secretaris)    
Ans Goossens    
Liesbeth Immenga    
Laura Reinders    
Petra Braun    
Gien Bouwman    
     

Het doel van de damesochtend is het organiseren van wedstrijden voor de dames van de Drentsche om met elkaar competitief en recreatief te golfen. Wij streven naar een vorm waarin zoveel mogelijk dames zich thuisvoelen op deze ochtend.

Elke dinsdagochtend wordt er door de damescommissie een golfwedstrijd georganiseerd voor alle dames van de Drentsche. In principe wordt er Stableford gespeeld in flights van 3 (tenzij de verdeling anders aangeeft). Gedurende de maanden maart tot en met oktober wordt er elke eerste dinsdag van de maand een qualifying kaart gelopen (alleen als de baan qualifying is). Elke laatste dinsdag van de maand wordt er een funwedstrijd gespeeld. Wij proberen dan zoveel mogelijk verschillende spelvormen te spelen. Het inschrijfgeld bedraagt € 2,50 per wedstrijd en er wordt zoveel mogelijk op volgorde van binnenkomst ingedeeld.

Op Proware staan iedere dinsdag twee wedstrijden: 9 én 18 holes. De funwedstrijd is alleen 9 holes. Iedereen schrijft zich uitsluitend in via Proware. Het is een inloopwedstrijd, dus men kan zich ook nog op de ochtend zelf beneden bij de kiosk opgeven. Dat moet dan wel vóór aanvang van de eerste starttijd gebeuren.

In het zomerseizoen (maart tot en met oktober) is de eerste tee-off tijd om 09:30 uur; in het winterseizoen (november tot en met februari) is de eerste tee-off tijd om 10:00 uur. Graag ruim van tevoren aanwezig zijn!

Een aantal keren per jaar organiseert de damescommissie extra activiteiten, zoals de Corrie Mastenbroek bokaal, paaslunch, kerstdiner, vossenjacht en eens per jaar een uitje naar een andere golfbaan. De leden van de damesochtend worden hiervan per e-mail tijdig op de hoogte gesteld.

 

Corrie Mastenbroek bokaal 2019

Dinsdag 30 juli is weer de jaarlijkse wedstrijd om de Corrie Mastenbroek bokaal gespeeld. Er hadden zich 22 dames aangemeld, waarvan er 19 de strijd om de bokaal zijn aangegaan.

Tijdens deze midzomer cupwedstrijd speelde de temperatuur een belangrijke rol. Ondanks dat de wedstrijd ingekort werd met 3 holes wisten veel dames zich geen raad met de zomerse temperaturen. In verband met de temperatuur en het tijdstip van vertrek om 13.30 uur vervielen van de rode lus de holes 3, 4 en 7.

De neary was op rood 6 en is gewonnen door Judy Hazelbag. De longest drive was op wit 6 en is gewonnen door Gerda Koster.

Met dank aan mijn inspirerende flightgenoten Willy Jansen en Gien Bouwman heb ik lekker gespeeld. Uiteindelijk bleek ik van alle deelnemers de meeste stablefordpunten verzameld te hebben, namelijk 33 punten. De wedstrijd werd afgesloten met een gezamenlijk diner, waar ik door andere verplichtingen helaas niet aan kon deelnemen. 

De damescommissie is er weer in geslaagd om er een zeer gezellige dag van te maken met een perfecte organisatie, waarvoor hulde.

Marijke Schaareman.