Damesochtend

Organisatie

De organisatie en de verantwoordelijkheid voor de damesochtend ligt primair bij de damescommissie. De damescommissie is een sub-commissie van de wedstrijdcommissie en bestaat uit de volgende dames:

Trijnie Drent (voorzitter)    
Joke de Jong (penningmeester)    
Ria Woldring (secretaris)    
Ans Goossens    
Liesbeth Immenga    
Laura Reinders    
Petra Braun    
Gien Bouwman    
     

Het doel van de damesochtend is het organiseren van wedstrijden voor de dames van de Drentsche om met elkaar competitief en recreatief te golfen. Wij streven naar een vorm waarin zoveel mogelijk dames zich thuisvoelen op deze ochtend.

Elke dinsdagochtend wordt er door de damescommissie een golfwedstrijd georganiseerd voor alle dames van de Drentsche. In principe wordt er Stableford gespeeld in flights van 3 (tenzij de verdeling anders aangeeft). Gedurende de maanden maart tot en met oktober wordt er elke eerste dinsdag van de maand een qualifying kaart gelopen (alleen als de baan qualifying is). Elke laatste dinsdag van de maand wordt er een funwedstrijd gespeeld. Wij proberen dan zoveel mogelijk verschillende spelvormen te spelen. Het inschrijfgeld bedraagt € 2,50 per wedstrijd en er wordt zoveel mogelijk op volgorde van binnenkomst ingedeeld.

Op Proware staan iedere dinsdag twee wedstrijden: 9 én 18 holes. De funwedstrijd is alleen 9 holes. Iedereen schrijft zich uitsluitend in via Proware. Het is een inloopwedstrijd, dus men kan zich ook nog op de ochtend zelf beneden bij de kiosk opgeven. Dat moet dan wel vóór aanvang van de eerste starttijd gebeuren.

In het zomerseizoen (maart tot en met oktober) is de eerste tee-off tijd om 09:30 uur; in het winterseizoen (november tot en met februari) is de eerste tee-off tijd om 10:00 uur. Graag ruim van tevoren aanwezig zijn!

Een aantal keren per jaar organiseert de damescommissie extra activiteiten, zoals de Corrie Mastenbroek bokaal, paaslunch, kerstdiner, vossenjacht en eens per jaar een uitje naar een andere golfbaan. De leden van de damesochtend worden hiervan per e-mail tijdig op de hoogte gesteld.

 

 

Vlaggetjeswedstrijd damesochtend 30 april 2019

Nee, de dames van de Damesochtend waren vanmorgen niet in de war met de kalender. Ze wisten heus wel dat Koningsdag gevierd wordt op 27 april en niet meer op 30 april sinds de troonwisseling.

Maar de laatste dinsdag van de maand wordt er altijd een 9-holes funwedstrijd gehouden en vanmorgen stond die wedstrijd in het teken van Koningsdag. De dames hadden zich uitgedost met oranje kleding, sjaals, hoedjes of slingers om deel te nemen aan de Vlaggetjeswedstrijd. Wanneer je je individuele toegestane slagen had gehaald moest je op dat punt een vlaggetje achterlaten. Op hole 9 van Rood, een par 3, had ik nog 3 slagen over. Mijn 3e slag eindigde 50 cm van de vlag. Hiermee won ik de wedstrijd. Met een opkomst van 28 dames was dit weer een zeer geslaagde ochtend!

Gien Bouwman