Damesochtend

Organisatie

De organisatie en de verantwoordelijkheid voor de damesochtend ligt primair bij de damescommissie. De damescommissie is een sub-commissie van de wedstrijdcommissie en bestaat uit de volgende dames:

Trijnie Drent (voorzitter) 0629037104 trijniedrent@ziggo.nl
Joke de Jong (penningmeester) 0625061447 jdejong32@home.nl
Ria Woldring (secretaris) 0622800203 riawoldring@hotmail.com
Ans Goossens 0642557033 petermgoossens@gmail.com
Liesbeth Immenga 0654952769 Liesbeth.immenga@gmail.com
Marijke Hartmann 0634452404 marijkehartmann@kpnmail.nl
Petra Braun 0657337972 p.braun@icnn.nl
Gien Bouwman 0625285076 gienbouwman@gmail.com
     

Het doel van de damesochtend is het organiseren van inloopwedstrijden voor dames van De Drentsche om met elkaar competitief en recreatief te golfen. Gestreefd wordt naar een vorm waarin zoveel mogelijk dames zich thuis voelen op deze ochtend.

Aangezien het een wedstrijd betreft dient er op te worden toegezien dat er serieus wordt gespeeld en de golfregels worden opgevolgd.

De inloopwedstrijd, die in principe in Stableford wordt gespeeld, vindt plaats op elke dinsdag en staat open voor damesleden met minimaal GVB. In het zomerseizoen (april t/m oktober) kan ingeschreven worden tussen 9:00 en 10:00 uur, de eerste starttijd is om 09:30 uur. In het winterseizoen wordt een halfuur later gestart, dan is het inschrijven tussen 09:30 en 10:30 uur, met de eerste start om 10:00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt € 2,50. De inloopwedstrijden worden ’s zomers over 18 of 9 holes gespeeld, waarbij de 9-holers starten ná de 18-holers. In de winterperiode wordt er over 9 holes gespeeld.

De eerste dinsdag van de maand is gereserveerd voor het lopen van qualifying kaarten zolang de baan qualifying is gedurende de maanden maart t/m oktober. Op de laatste dinsdag van de maand wordt er een funwedstrijd georganiseerd, waarbij wordt getracht iedere maand een andere spelvorm te spelen.

Op dinsdagen dat er in Stableford wordt gespeeld kan men er zelf voor kiezen om qualifying te lopen. In dat geval dient men een Q-sticker uit te printen bij de kiosk. Voor iedere wedstrijd geldt dat iedereen de scores zelf invoert bij de kiosk na afloop van de 9 en 18 holes wedstrijd. De wedstrijdleiding print daarna de scorelijst uit en doet de prijsuitreiking.

De dames die wedstrijdleiding hebben spelen 9 holes. Eén dame gaat direct in de eerste 9-holes flight mee, de andere vertrekt met de laatste 9-holes flight. Op deze manier is er altijd iemand van de wedstrijdleiding aanwezig bij binnenkomst van de andere speelsters.

Op Proware staan in de zomermaanden per dinsdag twee wedstrijden: 18 én 9 holes. Iedereen schrijft zich uitsluitend in via Proware of op de ochtend zelf bij de kiosk. De datum van inschrijving is drie weken voorafgaand aan de betreffende wedstrijd en sluit bij aanvang van de wedstrijd.

Wensen over starttijden en flightindeling worden in principe niet gehonoreerd; er wordt op volgorde van binnenkomst ingedeeld.

Een aantal malen per jaar organiseert de damescommissie extra activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn: zomerbokaal, paaslunch, kerstdiner, eens per jaar een uitje naar een andere golfbaan etc. Hiervan worden de leden van de damesochtend per e-mail tijdig op de hoogte gesteld.

 

Vlaggetjeswedstrijd 25 april 2017

Verslag van één van onze trouwe leden, Ada Williams

Vandaag  hebben we genoten van het heerlijke Hollandse weer: storm, regen en zonneschijn. Een hele uitdaging om je vlaggetje te behouden tot de laatste hole!
Met een gezellige flight ben ik de uitdaging aangegaan.
Het lukte me redelijk, maar bij de laatste hole moest ik mijn vlaggetje uiteindelijk 50 cm van de hole neerzetten; ik had gehoopt ermee binnen te komen, maar helaas.

Mijn verbazing was dan ook groot toen ik in de prijzen bleek te vallen. Dankzij mijn ‘topflightgenoten’ Ria en Anja, mocht ik de eerste prijs én het Erelidmaatschap in ontvangst nemen!
Daarna hebben we gezellig een oranje drankje met elkaar genuttigd en zag de golfwereld er nog mooier uit!
Enfin, de damescommissie heeft weer goed haar best gedaan: een leuke spelvorm, lekkere hapjes. Kortom er is wederom gezorgd voor een zeer geslaagde damesochtend!

Ik wens iedereen een goede golfzomer toe met elkaar!