Damesochtend

Organisatie

De organisatie en de verantwoordelijkheid voor de damesochtend ligt primair bij de damescommissie. De damescommissie is een sub-commissie van de wedstrijdcommissie en bestaat uit de volgende dames:

Trijnie Drent (voorzitter)    
Joke de Jong (penningmeester)    
Ria Woldring (secretaris)    
Ans Goossens    
Liesbeth Immenga    
Laura Reinders    
Petra Braun    
Gien Bouwman    
     

Het doel van de damesochtend is het organiseren van wedstrijden voor de dames van de Drentsche om met elkaar competitief en recreatief te golfen. Wij streven naar een vorm waarin zoveel mogelijk dames zich thuisvoelen op deze ochtend.

Elke dinsdagochtend wordt er door de damescommissie een golfwedstrijd georganiseerd voor alle dames van de Drentsche. In principe wordt er Stableford gespeeld in flights van 3 (tenzij de verdeling anders aangeeft). Gedurende de maanden maart tot en met oktober wordt er elke eerste dinsdag van de maand een qualifying kaart gelopen (alleen als de baan qualifying is). Elke laatste dinsdag van de maand wordt er een funwedstrijd gespeeld. Wij proberen dan zoveel mogelijk verschillende spelvormen te spelen. Het inschrijfgeld bedraagt € 2,50 per wedstrijd en er wordt zoveel mogelijk op volgorde van binnenkomst ingedeeld.

Op Proware staan iedere dinsdag twee wedstrijden: 9 én 18 holes. De funwedstrijd is alleen 9 holes. Iedereen schrijft zich uitsluitend in via Proware. Het is een inloopwedstrijd, dus men kan zich ook nog op de ochtend zelf beneden bij de kiosk opgeven. Dat moet dan wel vóór aanvang van de eerste starttijd gebeuren.

In het zomerseizoen (maart tot en met oktober) is de eerste tee-off tijd om 09:30 uur; in het winterseizoen (november tot en met februari) is de eerste tee-off tijd om 10:00 uur. Graag ruim van tevoren aanwezig zijn!

Een aantal keren per jaar organiseert de damescommissie extra activiteiten, zoals de Corrie Mastenbroek bokaal, paaslunch, kerstdiner, vossenjacht en eens per jaar een uitje naar een andere golfbaan. De leden van de damesochtend worden hiervan per e-mail tijdig op de hoogte gesteld.

 

 

Corrie Mastenbroek bokaal 31 juli 2018

Het is een warme, droge zomer. De baan bestaat uit groene afslagplaatsen en prachtige groene greens met daartussenin droge gele vlaktes, waarop de bal prachtig stuit. Onder deze omstandigheden spelen we een shotgunwedstrijd op 31 juli. Trijnie heet ons allen hartelijk welkom en de damescommissie zorgt verder voor fruit en koel water tijdens de wedstrijd, die wij op de wit/gele lus lopen. Na de wedstrijd staat er een mooi gedekte tafel klaar op het terras met ook weer gezellige zelfgemaakte boeketjes. Hier genieten we van een heerlijk driegangen menu met koffie en bonbons toe.

Bij de prijsuitreiking blijkt het effect van de stuitende ballen op de baan.

Tweemaal een birdie op een par 5 door Paulien Zonneveld en Beppy Lobeek. De tweede prijs is voor Renate Kunst en de derde prijs voor Carolien van Beek, beide met 36 punten. 

De eerste prijs is voor Carla Fockens. Haar ballen hebben het best gestuit, met 42 punten. Haar naam komt dan ook op een plaatje op de Corrie Mastenbroek bokaal.

Het was een supermiddag, dankjewel damescommissie voor de goede zorgen!