Vos Ruinerwold Golf verzorgt baanonderhoud DG&CC

Met ingang van 1 maart 2018 zal de Drentsche Golf & Country Club het onderhoud van haar golfcomplex uitbesteden aan Vos Ruinerwold Golf BV. DG&CC BV en Vos Ruinerwold Golf BV hebben hiervoor op 20 februari een onderhoudsovereenkomst getekend voor een periode van 7 jaar.

Geplaatst op: 22 feb 2018

Sinds juni 2017 nam de Drentsche Golf & Country Club het onderhoud zelf voor haar rekening als gevolg van het uitstappen van voormalig aandeelhouder Waterleiding Maatschappij Drente. Na het vertrek van hoofdgreenkeeper Chris Kombrink stond de DG&CC voor de keuze om op zoek te gaan naar een nieuwe hoofdgreenkeeper of het onderhoud uit te besteden aan een aannemer.

De schaarste van beschikbare hoofdgreenkeepers in combinatie met het brede pakket aan kennis, materiaal en mankracht van een aannemer gaf de doorslag om toch te gaan voor de golf en groen aannemer uit Ruinerwold.

Jan Willem van der Eijk over de overname; ‘Wij zijn zeer verheugd met de overname en ervan overtuigd dat we met Vos Ruinerwold Golf de juiste partij aan boord hebben voor een langdurige samenwerking in het onderhoud van onze baan. Bovendien zijn zij voor ons de partij die baankwaliteit naar een hoger plan kunnen brengen’ . Voor het laatste heeft Vos een gedegen plan van aanpak geschreven met een specifieke aanvulling ter verbetering van de greens. Met name het voorjaar zal gebruikt worden om de greens onder handen te nemen. Op langere termijn zullen er op alle spelonderdelen verbeteringen worden aangebracht, waardoor de ‘standaard’ hoger zal komen te liggen.

Het personeel, wat de Drentsche Golf & Country Club voor haar greenkeeping in dienst had, zal worden overgenomen. Daarnaast zal het greenkeepersteam worden uitgebreid naar een zestal medewerkers. Daaronder zal ook een nieuwe hoofdgreenkeeper zitten die weer op zijn beurt wordt aangestuurd door een supervisor vanuit Vos Ruinerwold Golf BV. Het machinepark zal worden overgenomen door Vos Ruinerwold waarbij zij de bestaande greenkeepersloods in gebruik zullen nemen.

Voor Vos Ruinerwold Golf BV betekent deze overname een nieuwe uitdaging in de werkzaamheden. ‘De Drentsche Golf & Country Club is wat oppervlakte betreft ons grootste project. Nog niet eerder zijn wij de uitdaging aangegaan om een 27 holes wedstrijdbaan met 9 holes Par 3 baan te onderhouden. Deze baan biedt veel potentie en wij gaan heel graag aan de slag om een nieuwe standaard neer te zetten voor de kwaliteit van de baan. Dat verdient deze baan ook’ . Aldus Albert Timmerman, directeur van Vos Ruinerwold Golf BV.

Vos Ruinerwold Golf BV is in het Noorden een gerenommeerde aannemer op meerdere golfbanen. Zo verzorgen zij onder andere het onderhoud ook op Golfclub de Gelpenberg, Leeuwarder Golfclub de Groene Ster, Golfclub Zwolle, Golfclub Havelte, De Hooge Graven Golfclub Ommen, Golfclub Holthuizen en sinds kort ook op Golfclub Naarderbos. Met name het verzorgingsgebied in het Noorden maakt Vos sterk omdat kennis en materiaal ‘om de hoek’ is.