Bekijk de drone beelden

Greenkeepersinfo voorjaar

De temperaturen stijgen, de zon krijgt steeds meer macht en de natuur ontwaakt uit zijn winterslaap. Dit is ook terug te zien op de golfbaan, inmiddels is het gras al mooi groen en komt er steeds meer groen aan de bomen. De maaiwerkzaamheden zijn alweer volop in gang en de maaicontouren zijn alweer goed zichtbaar. Om het gras en de bodem gezond te houden zijn er naast het maaien ook andere werkzaamheden noodzakelijk.

Geplaatst op: 8 apr 2019

Voor de natte periode in maart hebben we de greens en de tees al een keer belucht met vaste pennen, dit zorgt voor licht, lucht, waterafvoer en zorgt ervoor dat er omzetting in de grond komt en dit activeert het bodemleven. Na deze natte periode, vanaf vorige week, zijn we begonnen met het opstarten van het bemestingsprogramma. De greens hebben we in de afgelopen drie weken tweemaal met vloeibare bemesting gespoten, in combinatie met een bodemverbeteraar(Mangaan). Daarnaast is er ook bemesting gestrooid in korrelvorm, hierbij gaat het om een organische meststof met een hoog kali en ijzer gehalte. Dit zorgt voor een rustige opstart van het gras (dus niet met grote groeipieken) en harden de plant af zodat deze goed sterk en vitaal wordt.

Voor de tee’s en voorgreens hebben we juist voor een bemesting gekozen met iets meer stikstof, waardoor het gras juist sneller begint te groeien. Dit is met name op de tee’s belangrijk, want een snelle groei betekent ook een sneller herstel van de geslagen divots.

Deze week houden wij ons bezig met een topbeluchting van de greens. Deze bewerking wordt gedaan met speciale kooien onder de greenmaaier. Dit zorgt voor veel kleine gaatjes in de green waardoor er veel lucht komt in de toplaag. Dit is erg belangrijk voor de gezondheid van de greens. Deze bewerking gaat bijna even snel als het maaien van de greens, dus een vlotte bewerking. Na het beluchten worden de greens gerold en daarna weer bezand om deze tot slot in te slepen. Mogelijk dat u één of twee greens tijdens uw ronde tegenkomt met een laagje zand; die moeten we dan inslepen en dat kan ieder moment gebeuren. Zelf zijn we erg blij dat we met een minimale speelbeperking toch een optimale bewerking van de greens kunnen doen!

Uiteraard rekenen wij op uw begrip voor deze bewerking! Heeft u vragen of opmerkingen over deze bewerking schiet ons dan gerust eens aan, wanneer u ons tegenkomt in de baan. Dank voor uw vertrouwen!