Bekijk de drone beelden

DG&CC trots op GEO certificaat!

Drentsche Golf & Country Club is GEO Gecertificeerd

De Drentsche Golf & Country Club heeft  sinds 6 juni 2018 het GEO Certificaat ontvangen. Hiermee toont de Drentsche Golf & Country Club (DG&CC) aan duurzaamheid hoog in het vaandel te hebben staan. Dat doet de DG&CC door verantwoordelijkheid te nemen om golf in te passen in haar omgeving zowel in natuurlijk- als in milieu technisch opzicht.  
 

Geplaatst op: 6 jun 2018

Tijdens de borrel van een met zon overgoten vrienden- en vriendinnendag ontving voormalig hoofd greenkeeper Chris Kombrink het certificaat uit handen van Tjeerd de Zwaan, voorzitter van de commissie Duurzaam! Golf van de Nederlandse Golf Federatie. De gedrevenheid en passie voor natuur en Golf heeft Kombrink weten te verankeren in de gehele organisatie. 

 In het onderhoud van het 240 ha tellende golfcomplex heeft en blijft de DG&CC er naar streven om een optimale speelkwaliteit en dienstverlening te behalen die in goede harmonie is met de natuurlijke omgeving, de economische gezondheid en de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de golfbaan. Bovendien is duurzaam beheer steeds noodzakelijker omdat gewasbeschermingsmiddelen vanaf 2020 verboden zullen zijn. Met name in laatst genoemde is de Drentsche Golf & Country Club vooruitstrevend gebleken, temeer omdat het complex is gelegen in een strategisch waterwingebied.

Als Golfclub zijn we blij met deze certificering, het toont aan dat we bijdragen in een steeds belangrijker wordend onderwerp, namelijk duurzaamheid. Kortom een certificaat om trots op te zijn en bijven!