Bekijk de drone beelden

Den Dunnen en Den Ambtman winnaars Tulip Golf Challenge 2019

Het zit er weer op! 3 dagen top golf van aanstormend talent uit heel Europa. Wat zijn we trots dat we dit toernooi voor het 4e jaar het toernooi op de Drentsche Golf & Country Club mochten ontvangen. Natuurlijk feliciteren wij de winnaars Anne Sterre den Dunnen en Sjors den Ambtman met hun mooie overwinning.

Met een sterke laatste ronde en nieuwe baanrecords claimen beide spelers uit Nederland hun eerste Tulip Golf Challenge titel.

Geplaatst op: 21 okt 2019

Sjors Den Ambtman, speler van The Dutch, was ‘on fire’ tijdens zijn laatste ronde. Hij maakte zes birdies en één bogey op de eerste negen holes, gevolgd door twee birdies en drie bogeys op de tweede negen. Met een ronde in 68 slagen (-4) claimt hij niet alleen de titel in de ‘boys’ categorie met een zes slagen voorsprong, maar evenaart hij ook het baanrecord van Joost Luiten op de Drentsche Golf & Country Club. ‘Ik ben zo blij dat ik mijn seizoen met deze overwinning heb afgesloten’, zegt Den Ambtman. ‘In het begin van het seizoen ging het allemaal erg moeizaam, maar ik bleef gefocust en heb heel hard gewerkt, wat allemaal heeft geleid tot deze overwinning.’

In de ‘girls’ categorie leidde Anne-Sterre Den Dunnen het veld vanaf dag één. Met een prachtige nieuw baanrecord van 67 slagen (-5) in haar laatste ronde maakte ze duidelijk waarom alleen zij recht had op de titel. ‘Ik ben heel blij met deze overwinning op deze prachtige golfbaan’, zegt de speler van Golfclub Houtrak. ‘De baan was ondanks de vele regen in een prima conditie en ik wil de Drentsche en de toernooiorganisatie bedanken voor hun bijdrage aan het mogelijk maken van dit evenement."

‘We kijken terug op een fantastische vierde editie van de Tulip Golf Challenge’, zegt Henk van Dijken, een van de toernooidirecteuren en eigenaar van Pro Golf Events. ‘Hoewel de weersvoorspellingen voor deze week behoorlijk slecht waren, zijn we ermee weggekomen en heeft het alleen vrijdag 20 minuten geregend, vervolgt hij. ‘Alle lof en dank aan de Drentsche Golf & Country Club en zijn greenkeepers, referees en vrijwilligers. Zonder hen en de grote steun van de sponsors zou dit toernooi niet zo'n succes zijn.'

De vierde editie van de Tulip Golf Challenge wordt georganiseerd door Pro Golf Events bij de Drentsche Golf & Country Club en maakt deel uit van de Global Junior Golf Tour en Global Junior Golf 21golfleague. Resultaten tellen mee voor de World Amateur Golf Ranking (WAGR), NGF-ranking, Junior Golf-scorebord en Europese Golf-rankings.

Tulip Golf Challenge 2019 resultaten

Meer informatie over de Tulip Golf Challenge is te vinden op de website van Pro Golf Events: