Bart en Laurence Nolte winnen NK Senioren Mixed Foursome

Bart en Laurence Nolte hebben met overmacht het NK Mixed Foursome Senioren op hun naam geschreven. Op de baan van Golfvereniging De Drentsche, hadden de twee spelers van de Koninklijke Haagsche een voorsprong van maar liefst zeventien slagen op de nummers twee.

Geplaatst op: 12 sep 2014

De Noltes sloten het toernooi af met een ronde 72, één slag onder par, en brachten daarmee hun totaal op twee slagen boven het baangemiddelde. Met twee birdies en een bogey vergrootte ze hun voorsprong op het duo Charlotte van Hees/Harry Langevoort van de Sallandsche en Joyce van Tongeren/Pem van Heek van de Hattemsche, die op een totaal van +19 beslag legden op de tweede plek. De gedeelde vierde plaats ging naar Femmy en Gert Loijenga van Golf Club Havelte en Antien Lekkerkerker/ Joop Onnekink van de Drentsche die op een totaal van +21 kwamen.

“Dit is een aardige overwinning, de eerste keer dat we samen het Mixed Foursome Senioren op onze naam schrijven”, vertelden de Noltes na afloop. “We hebben slim gespeeld door Laurence op de eerste hole af te laten slaan. De meesten lieten de man afslaan op die hole en kwamen in de problemen. We hebben het tactisch gespeeld en ondanks de lage score hebben we toch nog een en ander laten liggen bij het scoren.”

“We sloegen beide goede ballen, werkten goed samen en maakten niet al te veel fouten.”

“De Drentsche is een mooie baan waar je geen fouten kan permitteren. Je moet het slim spelen zeker in Mixed Foursome.”