Van de Greenkeepers

Beluchten en maaien in februari

Wat zijn we verwend met een aantal mooie voorjaarsdagen zo vroeg in het jaar! Het doet ons goed te zien dat er dan gelijk meer beweging is te zien op de baan. Niet alleen van u als golfer (goed teken) maar ook van onze machines! We hebben dan ook besloten om gelijk de koe bij de hoorns te pakken!

Beluchten van de Greens
We zullen de greens gaan beluchten met massieve pennen. Deze stalen pennen worden in de grond geslagen en er gelijk weer uitgetrokken. Hierdoor wordt de grond opgewrikt waardoor er meer lucht in de bodem komt. Daarnaast stimuleert dit de groei van de grasplant en zorgt het voor een betere afvoer van het water. Op deze manier wordt er door de bodem alle ruimte geboden om de grasplant goed te laten starten aan het groeiseizoen. En ja, dit is ongebruikelijk vroeg, net als het mooie weer.

We gaan beluchten met pennen van 8 mm dik en een lengte van 17,5 cm. Omdat dit een intensievere bewerking is zal het ook wat langer duren. Het gevolg van deze bewerking is dat de greens een patroon van kleine gaatjes zullen hebben om de 4 a 5 centimeter. De verwachting is dat deze na een week nauwelijks zichtbaar zijn.

We hopen op uw begrip
We zijn ons ervan bewust dat dit werkzaamheden zijn die enige hinder veroorzaken. De kans bestaat dat wij u vragen om een green over te slaan tijdens het spelen, danwel dat we deze green op de net uitgemaaide wintergreen zetten. Dit zijn werkzaamheden die we in deze periode moeten doen om goed het seizoen te kunnen beginnen. Wij vragen u om uw begrip hiervoor. Heeft u vragen? Stel ze ons gerust!

Maaimachines gesignaleerd!
Een bijna ongebruikelijk beeld in februari zijn de maaimachines op de baan, maar ze zijn er echt. We hebben inmiddels de eerste maaironde alweer gedaan. Uiteraard dankzij het mooi weer van de afgelopen dagen. De maaihoogte houden we nog aan de hoge kant omdat een koude periode niet is uitgesloten. Desalniettemin vinden wij het geweldig dat we nu al de eerste maailijnen kunnen zetten.