Golfbaan

In de bosrijke omgeving van Zeijen, even ten noorden van Assen, ligt een uniek golfcomplex. Met 27 holes wedstrijdbaan en 9 holes Par 3 baan is de Drentsche Golf & Country Club de grootste course van Noord-Nederland.

Dit schitterende terrein, onderdeel van een groot open natuurgebied van 240 ha, ligt in een attractief landschap tussen akkers en bospercelen, afgewisseld met fraaie eikenlanen. Maar liefst 140 ha hiervan is gereserveerd voor deze ongekend ruim opgezette golfbaan.

Naast de 27 holes wedstrijdbaan beschikt de Drentsche Golf & Country Club ook over een 9-holes Par 3 baan. Holes variërend van 80 tot 130 meter, volwaardige greens en veel hindernissen, maken deze Par 3 baan een uitdaging voor zowel de beginnende als de gevorderde golfer. Om de Par 3 baan te kunnen spelen is minimaal een aantoonbare baanpermissie nodig.

Last modified: Mon 20 Jan - 09:36

Baanstatus

Geel
Open
Rood
Open
Wit
Open
Par 3
Open
Pinpositie
2
Driving range
Open
Puttinggreen
Open
Chippinggreen
Open
Buggy
Nee
Trolley
Ja

Teesluitingen

Wit (Geel) 09:45 - 10:45 Seniorenochtend
Geel (Wit) 09:45 - 10:45 Seniorenochtend

Baanomschrijving

De 27 holes wedstrijdbaan, ontworpen door de gerenommeerde golfbaanarchitect Gerard Jol (www.jolgolfdesign.nl) is onderverdeeld in drie parcoursen van 9 holes. Ieder parcours op zich heeft een geheel eigen karakter, lengte en moeilijkheidsgraad.

Zo is het Gele parcours open en komt u met spelen diverse waterhindernissen tegen.

Het Rode parcours heeft een paar bosholes, kent holes met uitdagende grote waterpartijen, heeft een blinde hole en een paar holes omzoomd door struiken.

Het Witte parcours is aangelegd in een bestaand bosperceel.

Dit alles maakt de Drentsche Golf & Country Club tot een ware uitdaging voor iedere golfer.